Обща рейтингова система за оценка на хранителната стойност

Обща рейтингова система за оценка на хранителната стойност

Какво е по- добре да изберете за закуска- банан или поничка?

Кои зеленчуци да добавите в салатата- къдрава маруля или спанак? Някои варианти на хранене са лесни, а други- по-малко лесни.

Тялото се нуждае в определени количества от витамини и минерали, както и от протеини и калций, за да функционира. Въпреки това, получаването на достатъчно количество от тези важни елементи, без да се прекалява с калории или мазнини, може да бъде сложно. Ключът е да се намерят продукти, които съдържат най- голям брой витамини и минерали, от които тялото се нуждае, и в минимално количество калории.

Лидер сред хранителните изчислителни системи е общата хранителност (ANDIES). Разработен от д-р Джоел Фурман, ANDIES използва принципа на плътността на хранителни вещества при сравнение на  продукти помежду им по скала от едно до 1000. Системата се базира на 34 настройки на захранването, за да се получи всеки резултат. Хранителните съставки в някои продукти, като зеле, магданоз, горчица, зеле и всички могат да се похвалят с ANDIES точки от 1000, а кока- кола е с резултат само 1.

Не е чудно, че всички топ- рейтинги на храни по скалата на ANDIES са пресните зеленчуци и плодове. Това подкрепя идеята, че от фермата до тезгяха метод е най- добрият начин да получите необходимите хранителни вещества и енергия. Колкото повече етапа на обработка на храната преминава, или повече продукти, за да получите от зеленчуковата градина до чинията, толкова повече хранителни вещества се губят. Обаче току- що набрани продукти, които са отгледани без химикали и пестициди, са богати на хранителни вещества.

 

Food handler training online
Кратък URL:http://bit.ly/2fexmcm

Stephen Brockman

За автора:Стефан Брокман

This Post Has 2 Comments

  1. Много полезна информация. Бялото брашно и захарта са враг номер 1 и от както не ги употребявам тялото ми се чувства много по- добре.

    1. Благодарим ви за споделеното мнение!

Вашият коментар

Close Menu