Кулинарни съвети за сигурност на Деня на благодарността

Кулинарни съвети за сигурност на Деня на благодарността

Ден на благодарността е,  храната е във фурната, и ти си се излегнал на дивана и гледаш футбол със семейството си. След мача, още три часа подреждане и чистене в кухнята, за да премахнете кухненските отпадъци и замърсявания. Няма защо да се лъжем- това е абсолютно нормално.

Времето ни в деня на благодарността минава от хладилника и фризера до печката в продължение на повече от два часа.

Но безопасността на хранителните продукти представлява проблем през цялата година, и, разбира се,  тя трябва да бъде осигурена в началото на този празничен ден. Независимо дали готвите и ядете храна у дома, или се храните на шведска маса в ресторант, ето няколко съвета, с помощта на които ще опазите себе си и вашето семейство здрави.

Дом, уютен дом

Академията за хранене и диететика предлага тези времеви прозорци за съхранение на храните, приготвени у дома, с цел безопасност:

  • Соса и плънката: един-два дни.
  • Печена пуйка: три-четири дни.
  • Торти: два-три дни.
  • Чийзкейк: в продължение на една седмица.

Академията отбелязва, че преди да консумирате повторно, трябва да загреете храната, поне до 180 градуса по Целзий. Остатъците трябва да се съхранява в плитки съдове, дълбоки около 2 см, така че храната да се охлади равномерно и бързо в хладилника.

При подготовка на банкет, може да се наложи понижаване на температурата на вашия хладилник е временно. Той трябва да бъде на постоянна температура от 0 до 6 градуса по Целзий, тъй като вие често ще отваряте вратата на фурната по време на готвене. Който готви храната трябва да мие често ръцете си с топла сапунена вода и не трябва да поставя сурово месо върху дървени дъски за рязане, които могат да абсорбираг бактериите и да замърсят другите продукти.

Експертите по безопасност на храните предлагат лесен за запомняне ориентир за хранителни продукти, произведени в домашни условия: “обикновено 2x2x4”. Тоест, храните се прибират в хладилника до 2 часа от приготвянето им, в контейнери 2 инча дълбочина, и трябва да се консумират в рамките на четири дни.

 

Кратък URL:http://bit.ly/2feDJfV

Krista Fredrick

За автора:Криста ФредрикПокажи всички мнения от Криста Фридрихе

 

Вашият коментар

Close Menu