Като барман, как се справяте с подпийналите клиенти?

Като барман, как се справяте с подпийналите клиенти?

 

Като барман се наслаждавате на едни от най-добрите предимства на работа, участвайки в нощния живот и да научавате много нови неща от клиентите. Но в тази работа има някои проблеми, като например сблъсък и справяне с подпийналите клиенти.

Трудно е да играете ролята на майка на пияните клиенти, но това е необходимо за бармана, за да запази работното си място. Трябва също така да предпазвате клиентите от травми, лошо поведение и проблеми вътре в бара.

И така, как се справяте с тези клиенти?

Използвайте твърд, но любезен тон–в нетрезво състояние клиентите често притесняват своите съседи, чрез говорене висок глас, пеене, или като се държат грубо. В тези условия става необходимо да му покажете изхода. Освен че трябва да бъдете учтиви, също така трябва да прецените момента, в който да поставите точка, и или да не отговаряте, или да направите разговорите колкото се може по-кратки. Другият вариант-да поискате от клиента да плати сметката, като знак да си тръгва.

Приемете помощ от приятел – възползвайте се от помощта на някой, който да се обърне към нетрезвия клиент, и любезно да го помоли или да спре да пие, или да напусне. Хората са по-склонни да слушат по- внимателно друг човек, отколкото бармана или служителя. Въпреки това, не се колебайте да извикате човек  от охраната, ако е необходимо.

Опитайте да говорите на клиента лично, така че другите да не чуват–клиента, най-вероятно, ще се обиди, ако е бил изгонен от бармана пред другите. Човека дори може да се почувства длъжен да се държи по-грубо и невъзпитано. Заради това винаги е по-добре да говорим учтиво и тихо, за да се изключат евентуални конфликти.

Уверете се, че клиентът си тръгва спокойно – да изритате неприятния клиент, без да проверите той в безопасност ли е, може да ви звучи примамливо, но не забравяйте, че ако той успее да излезе и точно след това катастрофира с колата си, вие и вашият бар може да носите отговорност. Уверявайки се, че вашият клиент се е прибрал у дома си, предпазвате себе си и вашето заведение.

Кратък URL:http://bit.ly/2xhNyV6

Michelle Roebuck

За автора:Мишел Робак

Вашият коментар

Close Menu