Какво е E.coli? Видео

Какво е E.coli? Видео

Всяка година един от шестима американци получава хранителна токсикоинфекция и в някои от тези случаи причината е E. coli. Според центровете за контрол на заболяванията и профилактика (ЦББ), " коли- бактериите (съкратено е. coli) са бактерии, намиращи се в околната среда, в храните и в червата на човека и животните.” Единия от щамовете на Ешерихия коли - O157:Н7 , може да доведе до силна диария и бъбречна недостатъчност на човека.

Как мога да се предпазя от инфекция с E. coli?

  • Измийте ръцете си правилно с топла сапунена вода в продължение на не по-малко от 20 секунди преди и след обработка на храната.
  • Измивайте плодовете и зеленчуците преди готвене, за да се отстранят всички бактерии, замърсявания и остатъци от пестициди.
  • Почиствайте и дезинфекцирайте дъските за рязане, приборите и работните повърхности. Да се прилага разтвор на 3/4 чаена лъжичка белина за литър в продължение на няколко минути, за да имате напълно дезинфекцирани предмети.
  • Не яжте кърваво или недопечено месо. Знайте правилните температура за приготвяне на различни видове меса.
  • Не пийте непастьоризирани напитки като сурово мляко, директно от кравата.
  • В заведенията, в които се обработва храна, нека служителите преминават обучение по безопасност при хранене, за да знаят как да предотвратяват заболявания от хранителен произход, като такива с E. coli.
Кратък URL:http://bit.ly/2fdZTih

Sarah Williams

За автора:Сара Уилямс

 

Вашият коментар

Close Menu