Истината за хранителните алергии

Истината за хранителните алергии

Хранителната алергия- това е сериозно заболяване, което се наблюдава когато имунната система погрешно оценява безвредния хранителен протеин като алерген — като заплаха и го атакува.

При хранителната алергия имунната система изработва голям брой антитела, наречени имуноглобулини (или IgE). Антителата IgE се свързват хранителните алергени, което води до освобождаване на хистамин и други химични вещества, които след това може да предизвикат симптоми на алергична реакция.

Хранителната алергия- това не е шега и е свързана със сериозни и понякога опасни за живота състояния, което засяга повече от 15 милиона души, в това число 1 в 13 деца в Съединените Щати. На всеки три минути, хранително-вкусовата алергична реакция изпраща някой в болницата в резултат на което се отчитат повече от 200 000 посещения годишно. Реакциите на хранителна алергия може да варират от лека реакция на анафилаксия до сериозни и потенциално смъртоносни реакции на хранителна алергия, което може да предизвика затруднено дишане, замайване или загуба на съзнание.

Хранителните алергии стават все по-чести. От 1997 г. насам броят на хората, които страдат от хранителни алергии, е нараснал с 50 на сто. Изследователите изчисляват, че около 160 различни видове храни могат да причинят хранителни алергии. Въпреки това, осем са основните видове храна, причина за 90 на сто от хранителни алергии. Те са фъстъци, горски ядки, мляко, яйца, пшеница, соя, риба, миди и ракообразни.

В днешно време няма лечение на хранителните алергии. Профилактиката започва с обучение как да се разпознават продуктите, които предизвикват алергия, и да ги избягват в храната си. На хората с хранителни алергии се препоръчва постоянно носене на автоинжекция урбазон, за да се използват в случай на възникване на анафилактична реакция.

За повече информация за хранителните алергии, профилактиката, изследванията, моля, посетете изследователската и образователна организация за хранителни алергии, на www.foodallergy.org.

Кратък URL:http://bit.ly/2fdkxiQ

Krista Fredrick

За автора:Криста ФредрикПокажи всички мнения от Криста Фридрихе
Криста Фридрихе ръководител на проекта за храни и напитки 360training.com. Следвайте Learn2Serve на Facebook, twitter, LinkedIn и Google+.

Twitter

Вашият коментар

Close Menu