Актуализация GIO 2014 за ГМО продукти с маркировка “натурален”

Актуализация GIO 2014 за ГМО продукти с маркировка “натурален”

Ето и последните актуализации по отношение етикетиране на ГМО продуктите.
Търговската организация под името "Асоциация на производителите на хранителни стоки (ГМА)" в САЩ, която се състои от повече от 300 предприятия, поиска да се разреши ГМО-съдържащите продукти да бъдат изписвани при етикетирането. Както се очакваше, това предизвика още един скандал в обществеността, заинтересованите лица и лобисти. Консенсус не беше постигнат, разбира се, защото това може да предизвика объркване сред тези, които консумират и купуват органични храни, които, в съответствие с биологичните стандарти за сертифициране на Министерството на земеделието на САЩ, не съдържат ГМО.

Както някои от вас може да са прочели в един от нашите предишни блогове, потребителски, хранителни организации, и производители на органични храни настояват да се прокара инициативата 522 във Вашингтон, който ще изисква от производителите на храни, да се посочи върху етикетите, че даден продукт съдържа ГМО.

Food handler training online
Кратък URL:http://bit.ly/2xhtIcy

Sarah Williams

За автора:Сара УилямсПокажи всички мнения от Сара Уилямс

Сара Уилямс – завършила УТ Остин с бакалавърска степен в областта на историята. Тя работи в онлайн-пространството в продължение на 10 години, като се започне от проектирането на продукти; писане и редактиране, контрол на качеството, разработване на програми за обучение и управление на проекти. Сега Сара е старши мениджър в отдел маркетинг, управление на производството и дистрибуция.

Twitter – Facebook

Вашият коментар

Close Menu